Pazartesi, Mayıs 29, 2006

Pazar= DANS "Carmen"


Pazar günü Carmen'i seyrettik :)

Muhteşemdiler.

Bilet fiyatları biraz pahalıydı ama değerdi diyeyim. :)

Buyrun bu da bilgileri

COMPANIA DE AIDA COMEZ

- CARMEN

SANAT YÖNETMENİ: AIDA GOMEZ

YÖNETMEN: EMILIO SAGI

KOREOGRAF: AIDA GOMEZ

MÜZİK YÖNETMENİ: JOSE ANTONIO RODRIGUEZ

MÜZİK: BIZET / JOSE ANTONIO RODRIGUEZ

IŞIK TASARIMI: NICOLAS FISTCHEL

KOSTÜM TASARIMI: MIGUEL CRESPI ROLLER

"CARMEN" - AIDA GOMEZ

"DON JOSE" - JOSE HUERTAS

"ESCAMILLO" - PRIMITIVO DAZA

"LILLAS PASTIA" - EDUARDO CARRANZA

"MANUELITA" - MONTSE VINDEL

"ZUNIGA" - FERMIN CALVO de MORA

Bu da nedir Carmen:

Tüm erkekleri cezbeden Carmen aşktan söz eden şarkısıyla dans etmeye başlar. Uyandırdığı ilginin farkında, inatçı hayranlarını küçümseyerek reddetmekte, yalnız Don Jose ile ilgilenmektedir. Şarkı bitince Don Joseye çiçek atar ve işbaşı yapan arkadaşlarına katılarak fabrikaya döner.

Carmen bir kızla kavga etmiş ve onu bıçaklamıştır.Yüzbaşı Zuniga,Carmen 'i sorguya çeker,olayın nedenini anlatmasını ister. Ama Carmen konuşmamakta ısrarlıdır. Zuniga kızı tutuklamaya karar verip Don Joseye Carmen'i hapse götürmesini emreder. Özgürlüğüne kavuşabilmek için tüm çekiciliğini kullanan Carmen, Don Jose'yi kandırmaya çalışır ve eğer kaçmasını sağlarsa onu Lillas Pastia'nın meyhanesinde bekleyeceğini söyler. Sonunda onbaşı Carmen'in cazibesine dayanamayıp, onun kaçmasına göz yumar. Bunun üzerine Zuniga, onbaşıyı tutuklar.

Ünlü boğa güreşcisi Escamillo Lillas Pastia'nın meyhanesinde tüm ilgisini Carmen'e yöneltir.

Meyhaneye gelen Remendado ve Dancaire, yeni bir kaçakçılık planı yaparlar. Carmen sevgilisinin her an dönebileceğini düşünerek onlara katılmayı reddeder. Uzaktan Don Jose'nin sesi duyulur. Bu sırada gelen Zuniga, Don Jose ile alay ederek gitmesini emreder. Hakarete uğrayan Don Jose, Zuniga'ya saldırır. Remendado ve Dancaire, araya girerek olayın büyümesini önlerler. Don Jose'nin artık kaçaklara katılmaktan başka şansı kalmamıştır. Carmen, Don Jose'nin aşkından artık sıkılmaya başlamıştır

Don Jose, aşağı vadide tırmanan bir adama ateş etmiştir. Escamillo görünür, mermi şapkasını delip geçmiştir. Don Jose, Escamillo'nun sevgilisi Carmen'i aradığını öğrenince bıçağını çeker. Ancak Carmen ve diğerleri araya girerek kavgaya engel olurlar. Escamillo herkesi Sevil'deki boğa güreşine çağırarak gider. Saklandığı yerde kaçakçılar tarafından bulunan Micaela, ölmek üzere olan annesini görmeye gitmesi için Don Jose'ye yalvarır. Don Jose, Carmen'e geri döneceğini ve aralarındaki ilişkiyi ancak ölümün bitirebileceğini belirtir, Micaela ile gider. Oysa Carmen yeni sevgilisini düşünmektedir.

Arenayı dolduran kalabalık, yeni sevgilisi Carmen ile gelen Escamillo'yu alkışlamaktadır. Don Jose'yi gören Frasquita ve Mercedes, Carmen'i ona karşı uyarırlar. Ama Carmen ondan korkmadığını belirtir. Herkes arenaya gelir. Yalnız kaldıklarında Carmen, Don Jose'nin tüm yalvarışlarını reddeder, kendisini öldürmesini veya bırakmasını söyler. Parmağından onun armağanı olan yüzüğü çıkarıp atar. Bunun üzerine çılgına dönen Don Jose, bıçağını çeker, Carmen'i öldürür.

Hiç yorum yok: