Salı, Temmuz 11, 2006

budapeşte - viyana - prag

Pronto tur'un 24 Haziran 2 Temmuz arasındaki Budapeşte - Viyana - Prag turuna katıldık. Her ne kadar ofis hizmetleri çok iyi olmasa da sevgili rehberimiz Reha Kızılsan bize tur boyunca sorunsuz ve neşeli zamanlar yaşattı. Kendisine buradan ayrıca teşekkür ederim.

Giderken yanınızda mutlaka fazladan hafıza kartı götürün. 1 mbyte yetmedi

Resimlerin yerleştirmesi tersten oldu :) Bu yüzden önce Prag'dan bahsedeceğim.

Prag:

Şehir merkezi küçük, 1 gün içinde merkezi istediğinizden de fazla gezebilirsiniz. Bu yüzden eğer tur ile gidiyorsanız Karlova vary ve Terezin turlarına katılmanız size bir şey kaybettirmez.
Yine ekstralarda olan tekne turu ise keyfinize bağlı. Yemekli turlar aynı fiyata ama yemekleri çok takdir edilebilir değil. daha ucuza sadece gezdiren tekneleri bulabilirsiniz. Yine ekstralardan prag gecesine katılabilirsiniz, çok eğlenceli ama dediğim gibi yemek konusunda büyük beklentilere kapılmayın! (bu adamlar yemek yapmayı bilmiyor)

Para birimi çek kronu. 1 euro 25 - 26 kron

Çek'ler biraz kaba. Tabağı kafanıza atarak servis yapabiliyorlar.
Hırsızlık dehşet verici boyutlarda. Pasaport ve paranızı otelin kasasında bırakın mutlaka. Metroda kalabalık grup içinde kalmamaya dikkat edin. Hızsızlık esnasında kimse yardım etmiyor... Gruptan soyulanlar oldu...

Abuk subuk şeylere abuk subuk paralar harcayabilirsiniz. Pahalı bir şehir. (Biz bir kolaya yemekden daha fazla para ödedik mesela)

Meydandaki saat çok güzel. Saat başı havariler pencereden görünüp kayboluyorlar. :) saati yapan adamı bir daha aynısını yapmasın diye kör etmişler vaktiyle. Üzerindeki kuleye 50 krona çıkabiliyorsunuz.

Turistler için alışveriş merkezinde bir adam Türk olduğumuzu öğrenince ciguli'nin gelip konser verdiğini söyledi hatta ben hatırlamasamda binnaz şarkısını söyledi! dehşet vericiydi!!!

Katedrallerinin içinde fotograf yasaktı ama ben çaktırmadan bir kaç fotograf çektim. Türk'üm dedim ya...




















Viyana:

Çok kısa süre kaldık. Bu yüzden şehri pek alt üst edemedik ama gerek var mıydı derseniz bence 1 gün daha olsa olurdu ama 2 olmazdı...

Para birimi euro.

Çok müze var gezecek... Onunda yine bir turistler için bir meydanı var, başka da bir şey yok. Biz bu yüzden avusturya ormanları extra gezisine katıldık. güzeldi, tavsiye ederim. Bir diğer extra da akşam konser vardı.

Viyana'da çok konser var, illaki extraya katılmak zorunda değilsiniz.

Ancak Avusturya gecesine katılmanıza tavsiye ederim. Tavuk şinitzel veriyorlar :) (aslı domuzmuş) canlı müziği de keyifli...


















Budapeşte:

Çok güzel şehir. İlk olduğu için güzelliği geç anlaşılıyor. (Aslında birini görünce hepsini görmüş kadar oluyorsunuz)

Para birimi forint. 1 euro - 260 forint ediyor...

Extralardan tekne turuna katılmayın. Yarı fiyatına aynı tekneye sizde binebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey elizabeth köprisine gidip, sağ taraftan aşağı inmek. Extralarda 40 euro olan fiyat, orada 20 euro.

Estergon turu güzel, katılmanızı mutlaka öneririm. Macar gecesini pek tavsiye etmem. Tek güzel yanı güzel bir gulaş çorbası var. Gulaş, kul aşından geliyor. Bildiğimiz patates yemeğini kremalı çorba yapmışlar. Dana etinden yapıldığı için her yerde güvenle yiyebilirsiniz. Onun dışında şarapları çok iyi değil, bizim buradakiler daha iyi doğrusu. (en azından benim ağız tadıma uygun diyeyim)

Çok güzel biberleri var. Turist caddesinin sonunda (tur sizi oraya mutlaka götürüyor) bir bina içinde kapalı ve yerel bir pazarları var. Oradan biber ve bir tür biber salçası olan soslarını alabilirsiniz. Ayrıca meyve vs de alabilirsiniz.

Orta avrupanın en büyük alışveriş merkezi de burada (westend) olurda ihtiyacınız olursa buradan bulabilirsiniz aradığınızı...






Keyifli yolculuklar! :)

Hiç yorum yok: