Çarşamba, Kasım 08, 2006

AYIP ETTIK

5 Kasım Pazar günü BKM'de tiyatroya gittik. Bazı aksaklıklar nedeniyle biletimiz olmadan ama oturacak yerimiz olarak Ayıp Ettik oyunu izledik.

Kişisel yorumlarım:
  • BKM'nin salonu çok kötü. Daha önce Ata Demirer ve Cem Yılmaz'ı izlemiştim bu salonda. Hepsinde de aynı dert. Seyrede seyrede sadece öndekinin başını izleyebiliyorsunuz.

  • Oyunun müziklerini ve danslarını sevmedim. Ben biraz aptalca buluyorum tiyatro oyununda hep aynı müzikle aynı dansı yapan insaları. (Bu yüzden müzikli tiyatro diye geçiyor, çok anlamsız çok!)

  • Konu bilindik ve tavırlarda. Çok şaşırtmıyor ve çok fazla bir şey katmıyor insana. Komikti, güldük biraz.

  • Oyuncular başarılıydılar.
  • Yapacak daha iyi bir şeyiniz yoksa gidin derim.

İşte oyunun tanıtımı:







Yazar-Yönetmen: Uğur Yağcıoğlu
Müzik: Fikret Alper

Kostüm: Oya İybar

Oyuncular: Ece Uslu, Durul Bazan, Kayra Şenocak, Yasemin Balık, Ali Türkoğlu, Ebru Karanfilci, Seçil Mutlu, Barış Çakmak

CİNSELLİĞİN KOMEDİSİ BAŞLIYOR “AYIP ETTİK”
Cinselliği mizahi bir dille ele alan “Ayıp Ettik” adlı oyun 2006-2007 Tiyatro sezonunda İstanbul seyircisiyle buluşuyor. Yazar-Yönetmenliğini Uğur Yağcıoğlu’nun yaptığı oyunda, ekranlardan ve tiyatro sahnelerinden genç ve ünlü oyuncular biraraya geldi. Başta Ece USLU olmak üzere Durul BAZAN, Kayra ŞENOCAK, Yasemin Balık, Ali TÜRKOĞLU, Ebru KARANFİLCİ, Seçil MUTLU ve Barış ÇAKMAK ile birlikte, yine ekranların ve tiyatro sahnelerinin birbirinden değerli oyuncu ve dansçıları bu oyunda buluştu.

Oyunda cinsellik, erotizmden uzak komik bir dille anlatılıyor. Ailelerin çocuklarıyla birlikte izleyebileceği bir müzikal-komedi olan oyunun konusu kısaca şöyle:
Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de orta öğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. İşte bu aşamada başlar hikayemiz. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde bir dolu ortak noktaları olan ikilimize Ece Uslu (Leyla), Ali Türkoğlu(Bora) verilir. Onlar çalıştıkça biz geçmişte, hatta tarihin ilk anında kadınla erkeğin birbirini nasıl keşfettiğini görürüz. Öyle ya; kadın ve erkeğin kullanma kılavuzları yanlarında gönderilmediğine göre nasıl keşfetmişlerdir ki birbirlerini? Sonrasında; acaba öpüşme nasıl bulunmuştur? İlk Türk nasıl doğmuştur mesela? Yasaklı dönemlerde yaşanan eğlenceli eşleşmelerin yanı sıra aldatma konusu da es geçilmez tabii ki. Kısacası oyun boyunca kadın-erkek ilişkisinde nereden nerelere gelindiği anlatılır. Müzik ve danslarla daha da keyifli bir atmosfere bürünen oyunun müziğini Fikret ALPER, kostümlerini Oya İYBAR hazırladı.

Ece Uslu Leyla rolünü üstlenirken Durul Bazan Adem, Komiser ve Berk karakterlerini canlandırıyor. Muhabbet tellalı, Profesör ve Baltacı Mehmet Paşa’yı Kayra Şenocak, Havva ve öpüşmeyi bulduran kadın rollerini Yasemin Balık, Bora rolünü Ali Türkoğlu, Katarina’nın yardımcısı Paulina rolünü Ebru Karanfilci, Sevgi ve Katarina rolünü Özge Seçil MUTLU, Devrimci ve Öpüşmeyi bulan adam rollerini ise Barış Çakmak canlandırıyor..

Biz cinselliğe “AYIP” demekle AYIP ETMİŞ oluyoruz ! Çünkü o bizim varlığımızın hikayesi, burada olmamızın sebebi.

Hiç yorum yok: