Pazartesi, Temmuz 24, 2006

ido ile mehtaplı geceler

4 eylül'e kadar her cumartesi akşam üstü saatlerinde ido'nun mehtaplı geceleri Barış Manço vapuru ile seferine çıkıyor.

Kalkış yeri bostancı ve boğazdaki her iskelede durarak yolcu alıyor, anadolu kavağına kadar gidiyor, orada bir mola verdikten sonra aynı yolu izleyerek geri dönüyor. bilet fiyatı 10 ytl.
Bu cumartesi günü bizde o vapurdaydık. (annem, anneannem ve ben. bir aileden 3 kuşak kadın!)

Biz beşiktaştan saat 19:40'da bindik (güya, saat 20'de gelebildi vapur) sonra da oturacak yer açısından vapurun içinde 4 döndük.

Önce alt kata içeriye oturduk. Motor gürültüsünden kendi sesimizi duyamayınca arkaya kaçtık. Orada da koltuklarda yan oturamadık. Sonra üst ön tarafa gittik. normalde sigara içilmemesi gereken alanda herkes fosur fosur sigara içince ve görevliler de "aman içsin be" diyince bu defa içeri girdik. Bu arada çıkıp üst kata baktım, bir dj koymuşlar bangır bangır arap - disko vari birşeyler çalıyor. Gürültüden durulur gibi değil. Üst arka salonda oturduk gezi boyunca, bir ara hava almak için çıktık ama yine bu defa da sigara içenlerin dumanlarından kaçarak geri dönmek zorunda kaldık.

5 yıldız üzerinden 2 yıldız veriyorum bu geziye. boğazdaki küçük teknelere 4 ytl veririm daha iyi. hem bu kadar kalabalıkla boğuşmam, hem de param cebimde kalır.

Resimleri yine cep telefonumdan sony ericsson w800i ile çektim




Hiç yorum yok: