Çarşamba, Aralık 31, 2014

Beyaz Yakalıya Girişimcilik Eğitimi

Bedava değil ama baştan diyeyim. Yine de isterseniz İşkur'a bir dilekçe verin, belki ücretsiz yaparlar bunu da...

İş görüşmeleri tamamladınız ve nihai sona geldiniz. Evrak toplama maratonu başlıyor. Şanslılardansanız şirket 3 5 bir şey ister, yarım günde çözersiniz. Her şirketin kendine has, nedense ayrı bir yoğurt yiyişi var da (matah bir şeymiş gibi) Neyse Allah'tan devlet baba halimize acımış da edevletimiz var şükürler olsun. Evrakların yarısı oradan.

Gel gelelim ki sizden, tam teşekküllü bir hastaneden, dünyanın her hangi bir yerinde her hangi koşullar altında aklı ve bedeni olarak çalışmaya uygun olduğunuza dair bir heyet raporu isterlerse işte hayatınızın neşelendiği gün bugün olsun. 

Aslında bu iş yerinden şüphelenmek lazım, sizi masa başı işe alıyorlardı ama belki masanın altında maden var değil mi, ne bileceğiz... Neyse ben söyleyeyim bu raporun bedeli 200 TL. Hani iş arayana maliyet yansıtılmazdı. İşte bu birinci eğitim konunuz. Asla yazılanlara güvenmeyin. Eğitimin tüm parası da bu zaten. 

Daha önce devlet hastanelerine uğramayan beyaz yakalının işte ikinci eğitimi. Navigasyon ve yön bulma. 7 uzman doktor hastanenin ayrı köşelerinde 7 ayrı katta yer almaktadır. 

Üçüncü eğitim konusu: Zaman yönetimi. Bazı tetkikler sadece belirli saate kadar yapılmaktadır. Örneğin kan verme ve röntgen. O yüzden öncelikli olarak hangi doktora gideceğinizi iyi seçin. 

Doktorun kapısına vardınız. Aa bir baktınız tepede bir ekran var orda çeşit çeşit isimler yazmakta. Bu nedir acaba diye düşünmeyin. Onlar randevu alanlar. Siz randevusuzsunuz. Hasta çıkınca hopadik diyerekten içeri dalıyorsunuz (bir kaç dirsek darbesi ile gerçekten hasta olanları ezmeyi unutmayın) (Ders 3,5 girişimci kararlı olur) "Benimkisi heyetti" diyerek hiç utanmasızca atlıyorsunuz. Ders 4 girişimci işine odaklanır, duygulara değil.

Bu adımların her birinde daha iş bitirici, daha hızlı, daha iyi pazar analizi yapar hale geliyorsunuz. Leb demeden leblebiyi çözüyor, hastane çalışanlarının simgesel iletişim dillerini görür görmez anlıyorsunuz. Hatta yeni gelenlere bu bilgileri satabilirsiniz bile. Ya da "şey ben heyet" derken cümleleriniz, "Hocam iyi yıllar, benimkisi heyette" gibi daha kendinden emin formatlara dönüyorsunuz. 

Sonra ne oluyor peki sevgili girişimci. gidip maaşlı çalışıyorsun işte. Sana da hayat bu kadar güzel!

Kıssadan hisse, yeni yılınız kutlu olsun. Tüm zor zamanlarınız geride kalsın, yağmur da şemsiyenizi kırmasın. 

Hiç yorum yok: